lauantai 9. kesäkuuta 2012

haaleaa melankoliaa kisakatsomossa

Alan tottua ympäröivään vihreään, mutta en aurinkoon. Valotulva polttaa, kuorii ihon ja ajatukset. Öisin on hetki sinistä, ei vielä loppukesän tummaa samettia. Tänään on harmaata, mikä on hyvä. 
En saa koskaan luettua Kristevan Mustaa Aurinkoa loppuun, luen taas Andrew Solomonin Keskipäivän demonia. 
Miksei aina voi olla raukeaa kuin Sofia Coppolan elokuvissa? 
Kesä on alkanut verkkaisesti. Jalkapallon EM-kisat, käsityö sylissä, mies vieressä. Tulossa myöhemmin yleisurheilua ja olympialaiset, joiden tunnusbiisinä on Whole lotta loveWay down inside ja every inch of my love. Oh shake for me girl, I wanna be your backdoor man.

Lisää musiikkia, kuvia, kauniita sanoja, urheilua. En jaksa uutisia. Politiikka aiheuttaa hengenahdistusta, saa kurkun tukkoon kuin unissa, joissa pitäisi paeta ja huutaa, mutta jähmettyy äänettömäksi ja herää juuri ennen pahan kynsien kosketusta. 
Jossain luki että Breivik leikkautti nenänsä arjalaisemmaksi. Sen äiti sanoo, että se oli tavallinen poika, kunnes alkoi puhua politiikkaa. En ole koskaan välittänyt tavallisista pojista, jotka alkavat puhua politiikkaa. Näin taannoin heikkona hetkenä dokumentin Jope Ruonansuusta ja puhuin siitä miehelleni koko seuraavan päivän. Koulukiusaamista ja alkoholismia ja ajatus jo lapsena, että sittenpä näette.

Meneekö tässä mystiikka, kun kirjailija ei istu pariisilaisessa kahvilassa tai kierrä maailmaa ahmien taideaarteita, vaan sanojen pudottelun lisäksi pohdiskelee säätä, katselee urheilua ja tekee käsitöitä niin kuin miljoonat ja miljoonat muutkin ihmiset. 
Mikä mystiikka? Asun Porissa. 
Ehkä ensi kesänä. 
Samantekevää. 
Ympäröivät olosuhteet ovat elokuvan viitekehys; sisältö on aina näissä mustissa merkeissä, joita tiputtelen sinne, tänne ja tuonne.
Kuulostan teennäiseltä. Näyttelijän vaikein rooli on esittää itseään.

Anyways, good vibrations etc.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti